Споделен уеб хостинг | Host.bg
 
*HOST (*4678)
денонощно
 
 
Детайли
ПЕРСОНАЛЕН хостинг план
ПРЕМИУМ хостинг план
БИЗНЕС хостинг план
УЕБ ПРО хостинг план
Планове:
ПЕРСОНАЛЕН
ПРЕМИУМ
БИЗНЕС
УЕБ ПРО
6.70* лв.
9.60* лв.
18.40* лв.
30.60* лв. 
Затвори
Месечна такса лева лева лева
Месечна такса за услугата:
В цената е включен ДДС. Тя е валидна при закупуване на абонамент за 1 година. Цените за срок на абонамента от 1, 3 и 6 месеца можете да видите в страницата за поръчка.

Клиентите на Host.bg могат да ползват два вида отстъпки едновременно: за период на абонамента и за брой на закупените хостинг планове. Отстъпката за брой на хостингите се начислява върху цената с отстъпка за период.

Начини на плащане:

* С дебитна карта през ePay
* С кредитна карта през 2CheckOut
* С банков превод
* В касите на EasyPay НОВО
* С пощенски запис
* С наложен платеж
* В офиса на Host.bg
6.70* лв./м.
9.60* лв./м.
18.40* лв./м.
30.60* лв./м.

НОВО Лоялните клиенти на Host.bg се възползват от отстъпка при подновяване на годишния си абонаментен план за хостинг:

За план Персонален с 21% отстъпка – 6.70 лв./м.
За план Премиум с 26% отстъпка – 9,60 лв./м.
За план Бизнес с 31% отстъпка – 18,40 лв./м.
За план Уеб Про с 31% отстъпка – 30,60 лв./м.

При заплащане за 1 месец.

7.65 лв./м. 11 лв./м. 21.3 лв./м. 35.5 лв./м.

При заплащане за 3 месеца.

7.45 лв./м. 10.75 лв./м. 20.90 лв./м. 34.75 лв./м.

При заплащане за 6 месеца.

7.25 лв./м. 10.40 лв./м. 20.25 лв./м. 33.75 лв./м.

При заплащане за 1 год.

6.7 лв./м. 9.6 лв./м. 18.4 лв./м. 30.6 лв./м.

При заплащане за 2 год.

6.50 лв./м. 9.25 лв./м. 17.70 лв./м. 29.50 лв./м.

При заплащане за 3 год.

6.3 лв./м. 8.95 лв./м. 17.05 лв./м. 28.4 лв./м.

При заплащане за 5 год.

6.10 лв./м. 8.60 лв./м. 16.40 лв./м. 27.30 лв./м.

При заплащане за 10 год.

5.85 лв./м. 8.30 лв./м. 15.70 лв./м. 26.15 лв./м.

За 3, 4 абонамента

5% 5% 5% 5%

От 5 до 9 абонамента

10% 10% 10% 10%

10 и повече абонамента

Партн. програма Партн. програма Партн. програма Партн. програма
Основни параметри:
15 GB
30 GB
60 GB
120 GB
Затвори
Дисково пространство
Дисково пространство:
Дисковото пространство може да бъде използвано са съхранение на:
- всички файлове, използвани за вашия уеб сайт: HTML, скриптове, изображения, видео, аудио и други формати;
- бази данни;
- пощенски кутии за електронна поща;
неограничен
неограничен
неограничен
неограничен
Затвори
Месечен трафик
Месечен трафик:
При всяко посещение на вашия сайт се извършва трансфер на информация, който образува трафика. Трафикът се отчита на месечна база. При надвишаване на трафика за даден месец Host.bg НЕ спира сайта ви. Изпращането на файлове през FTP-програма или през файловия мениджър, ползването на контролния панел, влизането в пощенските кутии, както и изпращането на електронни писма НЕ се отчита като трафик.
неограничен
неограничен
неограничен
неограничен
Затвори
Поддомейни
Поддомейни:
Поддомейнът представлява разширение на основния домейн. С помощта на поддомейни можете да предложите на посетителите на вашия сайт лесни за запомняне имена за отделни страници или части от сайта - например: info.host.bg.
 
 
 
 
Затвори
Изцяло SSD
Изцяло SSD:
SSD (Solid-State Disk) технологията осигурява многократно по-добро представяне на дисковата система. Като изключим паметта и процесора, завишаването на скоростта на чете и писане (I/O или Input/Output) е най-важния ресурс, който можете да използвате за да се зарежда сайта или уеб приложението ви по-бързо
PostgreSQL 8 НОВО
 
 
 
 
Затвори
PostgreSQL 8
PostgreSQL 8:
PostgreSQL е релационна база данни с отворен код. Поддържа множество типове данни (включително потребителски дефинирани), транзакции, криптиране, регулярни изрази и др.
Затвори
Безплатен сертификат
Безплатен сертификат:
Сертификатите се издават от организацията Let’s Encrypt за период от три месеца, като инсталирането им се осъществява чрез инструмент в контролния панел (cPanel). При наличието на SSL сертификат за сайта/домейна и LiteSpeed уеб сървър, можете да се възползвате от HTTP/2 технологията за по-бързо зареждане на вашия сайт.
 
60
неограничен
неограничен
Затвори
Add-on домейни
Допълнителни сайтове (Add-on домейни):
Add-on домейните дават възможност в един хостинг акаунт да се създадат повече от един сайтове. Основният сайт и сайтовете на Add-оn домейните споделят ресурсите на хостинг плана.
27.50 лв.
27.50 лв.
безплатен
безплатен
Затвори
Comodo Positive SSL
Comodo Positive SSL:
Comodo Positive SSL сертификат ви осигурява криптирана (сигурна) връзка между клиентския компютър и сървър, на който е разположен уеб сайт. Служи за осигуряване на конфиденциалност и неприкосновеност на данните при въвеждане на даден уеб сайт. Сигурно решение за проверка на email и за онлайн разплащания.
2.40 лв.
2.40 лв.
2.40 лв.
безплатен
Затвори
IP адрес
IP адрес:
При стартирането на специфични уеб приложения може да се наложи да дадете на услугата собствен IP адрес. Това позволява да се вземат повишени мерки за сигурност на работата с приложението.
Затвори
Контролен панел ВХОД ПОТРЕБИТЕЛ ПАРОЛА
Контролен панел:
Контролният панел за управление на хостинг услугите е cPanel. Той ще ви осигури лесно опериране с хостинг услугите и много безплатни инструменти за CDN защита, оптимизация за търсещите машини, SSD бързодействие за вашия сайт и други.
Затвори
Уеб файлов мениджър СЪЗДАЙ
WordPress, Joomla, OpenCart инсталатор
С контролния панел на Host.bg получавате безплатен достъп до мощния инструмент за инсталация с един клик на над 300 софтуерни пакета - Softaculous. Инсталаторът улеснява значително пускането на блогове, форуми, е-магазини, галерии, вкл. WordPress, phpBB, Joomla, Drupal, Magento, osCommerce и много други.
Затвори
По-бърз сайт с LiteSpeed
По-бърз сайт с LiteSpeed
LiteSpeed e високо производителен уеб сървър, заменящ стандартния Apache сървър за допълнително увеличаване на бързодействието и оптимизиране на RAM потреблението. LiteSpeed Web Server поддържа последната версия HTTP/2 протокол, който допълнително ще оптимизира скоростта с която зарежда вашия сайт.
Затвори
Memcached оптимизация
Memcached оптимизация
Memcached e система за съхранение на данни в кеш-паметта. Системата позволява увеличаване на скоростта, с която зареждат сайтове с динамични бази данни посредством кеширане на информация и обекти в паметта. Mamcached се използвана от сайтове като YouTube, Facebook, Twitter и Wikipedia.
Затвори
HTTP/2 поддръжка
HTTP/2 поддръжка
HTTP/2 протоколът използва мрежовия протокол SPDY, разработен от Google, за да ви помогне да ускорите зареждането на вашия сайт, да намали латентните натоварвания и да подобрите сигурността на сайт. HTTP/2 е съвместим с най-използваните браузъри: Chrome, Opera, Firefox, Internet Explorer 11, Safari, и Edge.
Скриптови езици:
PHP 7 НОВО
 
 
 
 
Затвори
PHP 7
PHP 7:
Hypertext Preprocessor (PHP) е един от най-широко използваните програмни езици за създаване на динамични интернет страници. PHP е сървърно-базиран скрипт език, използван за създаване на динамични уеб страници и благодарение на интеграцията му в HTML изходния код е предпочитан от уеб разработчиците.


Поддържани версии: 4.4.9 / 5.1.6 / 5.2.17 / 5.3.29 / 5.4.41 / 5.5.25 / 5.6.9 / 7.0 - stable
 
 
 
 
Затвори
PHP, Perl и Python
Perl:
Practical Extraction and Report Language (Perl) е универсален програмен език, с огромни възможности за обработване на текст и писане на CGI скриптове. Perl е език за интерпретиране, който прави лесно изграждането и тестването на прости програми.


Поддържани версии: 5.10.1
 
 
 
 
Затвори
PHP, Perl и Python
Python:
Python е скриптов, обектно-ориентиран език за програмиране, който предлага голяма бързина на разработка, тъй като няма необходимост от компилиране и е с изключително лесен синтаксис. Python се отличава със своята гъвкавост, компактност и бързина.


Поддържани версии: 2.7 / 3.3 / 3.4
 
 
 
 
Затвори
Ruby 2
Ruby 2:
Ruby е динамичен, обектно-ориентиран език за програмиране с отворен код, фокусиран върху лесната употреба и продуктивноста. Отличава се с елегантен и лесен синтаксис, както и с огромната свобода при писането на кода.

*Към настоящият момент Ruby не се обслужва от предлаганите LiteSpeed уеб сървъри с CloudLinux


Поддържани версии: 1.8 / 1.9 / 2.0 / 2.1
Е-поща:
неограничен
неограничен
неограничен
неограничен
Затвори
E-mail кутии
Брой кутии:
Броят на електронните пощенски кутии, които всеки клиент може да създаде, е неограничен. Заеманото от пощенските кутии място не може да надвишава дисковото пространство, което хостинг планът предоставя.
 
 
 
 
Затвори
Уеб базиран клиент ВХОД ПОТРЕБИТЕЛ ПАРОЛА
Уеб поща:
Освен с мейл програма, можете да използвате вашата поща през уеб, с помощта на браузър. Демоверсия на интерфейса на уеб пощата можете да разгледате тук.

Адрес: http://mail.hostbg.net/
Потребителско име: demo@mail.hostbg.net
Парола: demo
3.75 лв.
3.75 лв.
безплатен
безплатен
Затвори
Премиум антиспам от SpamExpert
Премиум антиспам от SpamExpert
SpamExperts от Host.bg e професионален антиспам филтър, който предпазва от получаването на имейл съобщения със СПАМ, вируси и зловреден софтуер. Благодарение на своята самоусъвършенстващa се технология разположена на облачни сървъри по целия свят, SpamExperts защитава до 99,98% от получаване на нежелана поща.
Всеки поддомейн, паркиран домейн или адон домейн в акаунта представлява отделен адрес. Адресите от типа 'alias' не се отчитат.
Затвори
E-mail кутии
Антиспам филтър:
Host.bg мейл осигурява антиспам защита, базирана на един от най-успешните продукти в тази област. Spam Assassin ползва информация събрана от голям брой източници, което осигурява надеждно филтриране на мейл трафика. Антиспам настройките за всяка кутия могат да бъдат задавани от уеб мейла или от контролния панел.
Затвори
Автоматичен отговор
Автоматичен отговор:
Докато отсъствате от офиса можете да настроите вашата поща да изпраща автоматичен отговор с избрано от вас съдържание на всички получени писма.
 
 
 
 
Затвори
IMAP/POP3/SMTP
IMAP/POP3/SMTP:
Можете да достъпвате своята пощенска кутия с помощта на клиентска програма или с уеб мейл. Host.bg поддържа IMAP и POP3 протоколи за работа с мейл клиент, а за изпращане на писмата е осигурен SMTP сървър. За всички връзки е осигурено криптиране на предаваните данни с помощта на сертификат. Връзката по IMAP протокол се защитава с TLS/STARTTLS криптиране, а връзката по POP3, със SSL. През уеб, електронната поща може да се ползва по защитен HTTPS протокол.
Затвори
E-mail пренасочване
E-mail пренасочване:
С помощтта на тази функция имате възможност да препращате всички писма, изпратени на един адрес, към друга пощенска кутия. Така лесно може да се управлява потокът от писма, да се запази един мейл адрес от публичност и да се предпази от спам съобщения.
Затвори
Общи мейл филтри
Общи мейл филтри:
Host.bg осигурява интерфейс за създаване на мейл филтри за всяка пощенска кутия поотделно или за всички кутии в хостинг акаунта едновременно. Персонален филтър за определена пощенска кутия, можете да създадете през уеб интерфейса на е-пощата. Общи филтри можете да създадете от контролния панел.
Сигурност:
 
 
 
 
Затвори
SSH Достъп
SSH Достъп:
SSH (Secure Shell) е програма, която ви дава възможност да се свържете с хостинг сървъра през мрежата, да изпращате или изтегляте данни от вашето хостинг пространство и да изпълнявате команди. Тя предоставя високо ниво на сигурност по време на комуникацията. През SSH може да създавате и управлявате Cron-job процеси.
Затвори
Ежедневен backup
Бекъп (архивни) копия:
Host.bg създава резервни копия на вашите уеб сайтове и бази данни, които се съхраняват на отделни сървъри. В бекъпа се включват файлове, необходими за обслужването на стандартен уеб сайт. Възстановяването на данните от бекъп се извършва от контролния панел на хостинга без ограничение на броя на възстановените бекъпи и без допълнително заплащане.
Затвори
Бекъп настройки
Бекъп настройки:
От контролния панел на хостинга имате на разположение достъп до трийсет отделни резервни копия на вашите уеб сайтове и бази данни от последните 30 дни.
Затвори
Паролно защитени директории
Защитени директории:
От контролния панел, лесно и бързо може да защитите дадена директория с парола. Избирате директория, задавате потребител и парола и готово!
Затвори
Блокиране на IP адрес
Блокиране на IP адрес:
В случай на злонамерени обръщения към вашия сайт от неизвестна машина в Интернет можете да ги елиминирате лесно като блокирате достъпа на IP адреса на машината или на цяла мрежа от IP адреси до вашия сайт.
 
 
 
 
Затвори
SSH Достъп
SFTP:
Host.bg осигурява за всеки клиент SFTP сървър, с който може да се осъществи криптирана FTP връзка.
Затвори
SSL Secure Server
Самоподписан SSL сертификат:
SSL е протокол, който защитава информацията, като я пренася през интернет в криптиран формат. SSL се грижи изпратената информация да остане непроменена и гарантира, че източникът на тази информация е точно вашият сайт. Използването на SSL връзка е стандарт при работа с електронни магазини и осъществяването на електронни разплащания.

За да използвате SSL протокола трябва да имате издаден SSL сертификат. Можете да закупите такъв от Host.bg или да използвате сертификат, който вече сте закупили от друг доставчик. В случай, че се интересувате единствено от предоставяне на информацията в криптиран вид, Host.bg може да генерира за вашия сайт неподписан сертификат.

За инсталиране на сертификат, сайтът трябва да работи със собствен IP адрес. Цената на IP адреса е включена в цената на официално издадения сертификат. В случай, че се използва неподписан такъв, IP адресът трябва да се закупи допълнително. Цената на един IP адрес е 2 лв на месец с ДДС, като за него важат всички отстъпки за период на Host.bg.
 
 
 
 
Затвори
CDN
CDN защита:
CloudFlare е глобална мрежа за доставяне на съдържание (Content Delivery Network). Посредством кеширане на статичното съдържание от уебсайта на сървъри по целия свет, CloudFlare ще ускори зареждането на вашия сайт. При посещение на сайта ви, той ще се зареди от най-близко намиращия се сървър/дейта център до посетителя, което прави използването на CloudFlare препоръчителен за уебсайтове с международна насоченост.
Домейн параметри:
Затвори
DNS мениджмънт
DNS мениджмънт:
От контролния панел на Host.bg, можете лесно и бързо да администрирате DNS записите за вашия домейн. Това означава да свържете името на домейна с IP-адреса на сървъра, на който е хостнат вашия сайт и/или с адреса на мейл сървъра, на който се намират вашите пощенски кутии. Ако стойностите са зададени правилно, уеб сайтът ще се зарежда при изписване на домейна в браузъра, а изпратените на вашия мейл адрес писма ще пристигат във вашата пощенска кутия.
Затвори
Домейн инфо мениджмънт
Промяна на домейн инфо:
В раздела "Домейн информация", в контролния панел на вашия акаунт можете да променяте информацията за име/на, адрес/и, имейл/и, телефон/и и т.н. на собственика на домейна и за лицата за административен и технически контакт.
Затвори
Пренасочени домейни
Паркирани (пренасочени) домейни:
Тази функция позволява да пренасочите вашия домейн към друг сайт. Пренасочването е валидно и за електронната поща.
Затвори
Експорт/Импорт на DNS зона
Експорт/Импорт на DNS зона:
При преместване на хостинг акаунт от един хостинг сървър на друг, както и при трансфер на домейн е удобно да можете да създадете копие на DNS зоната за домейна. По този начин можете да прехвърлите всички настройки, направени в DNS сървърите наведнъж.
Затвори
Трансфер на DNS зона
Трансфер на DNS зона:
С помощта на този инструмент можете да разрешите достъп до използвания от вас DNS сървър на Host.bg за трансфер на DNS зоната за вашия домейн към друг DNS сървър. Тази функционалност е полезна когато за обслужване на домейна е необходимо да използвате допълнителен DNS сървър, на който динамично се създава реплика на вашата DNS зона (настройките за домейна).
Затвори
Собствени DNS сървъри
Собствени DNS сървъри:
Собствените DNS сървъри или т. нар. "glue records" служат за заместване на DNS сървърите, осигурени от Host.bg, със собствени или за добавяне на DNS сървър, който съдържа DNS зоната за вашия домейн.
Хостинг параметри:
30 мин.
60 мин.
120 мин.
180 мин.
Затвори
IP адрес
Процесорно време:
Това е времето, необходимо за изпълнение на скриптове на сървъра. В това число влизат PHP, Perl и Python скриптовете, както и Shell скриптове, които се изпълняват самостоятелно или като cron процеси. Процесорното време (cpu time) се отчита на ден и се измерва в минути.
Затвори
Уеб файлов мениджър ДИРЕКТОРИЯ ФАЙЛ РАЗШИРЕНИЕ
Уеб файлов мениджър:
Файловият мениджър е инструмент за бързо и лесно организиране на файловете от вашия сайт. Чрез него можете да изпращате и записвате или да триете файлове и да създавате, преименувате и премахвате папки (директории).
 
 
 
 
Затвори
FTP Потребители
FTP достъп:
За бързо и ефективно управление на вашия уебсайт можете да ползвате, както Файловия мениджър, който е част от контролния панел на Host.bg, така и FTP клиент. FTP достъп се предоставя към всички хостинг планове. От контролния панел можете да дадете достъп на един FTP потребител до цялото дисково пространство или до отделни папки. Host.bg не ограничава броя на FTP потребителите.
Затвори
Достъп до лог файлове
Достъп до лог файлове:
В логовете се събира информация за посещенията на сайта ви. Ако прецените, че не са ви необходими, може да ги изтривате. Лог файловете са достъпни контролния панел и FTP.
Затвори
Автоматични задачи
Автоматични задачи (CronJobs):
По желание на клиента, в произволен момент от денонощието сървърът може да изпълни автоматично скрипт или пакет от скриптове. Изпълнението може да бъде периодично, на интервал от една минута до веднъж месечно или годишно.
Затвори
Преместване на акаунти
Преместване на акаунти:
С контролния панел на host.bg можете лесно да премествате вашите хостинги от един акаунт в друг. Преместването не засяга работата и автентикацията на електронната поща, a настройката на новите DNS сървъри се изпълнява автоматично.
Затвори
Потребители
Потребители:
За работа с контролния панел на Host.bg могат да се създават множество потребители. Достъпът на потребителите до отделните секции на контролния панел се определя от потребителя с администратовен достъп.
Бонуси и продукти с отстъпка:
Затвори
Ваучер за Google Adwords
Ваучер за Google Adwords:
С ваучерът, който Host.bg ви предоставя можете да добавите 90 лв. във ваш новосъздаден акаунт в “Google AdWords™”. Ваучерът се предоставя еднократно и може да се използва само ако вече имате заредени 30 лв. в акаунта си. Ваучерът се дава на клиенти, които наемат хостинг услуга за една година или по-дълъг период и е валиден само за профили в „Google AdWords™”, на които посоченият адрес за таксуване (billing address) е в България.

Повече за условията на промоцията вижте тук.
Затвори
Ваучер за реклама в Youtube
Ваучер за реклама в Youtube
Host.bg™ съвместно с Google AdWords™ искаме да помогнем на вашия бизнес, като се възползвате от видеорекламирането в YouTube . Благодарение на партньорите ни от Google AdWords™, нови и настоящи клиенти на Host.bg™ вече имат възможността да получат 90 лв. като кредит за рекламиране с видеореклами “TrueView” в най-голямата видео социална мрежа YouTube.

Повече за условията на промоцията вижте тук.
Затвори
Регистрация в търсачки
Регистрация в търсачки:
За да попаднат страниците от вашия сайт сред резултатите от търсачките, те трябва да научат за тях. Услугата се извършва в рамките на 24 часа от получаване на заявката и осигурява индексиране на съдържанието на вашия сайт от най-популярните търсачки в рамките на 3 до 7 дни.
Услуга:Цена:Цена с отстъпка:
Регистрация в търсачки30 лв.24 лв.
Затвори
Изграждане на връзки
Изграждане на връзки:
Ръчна регистрация на вашия сайт в директории и социални мрежи за изграждане на качествени външни връзки към Вашия сайт. Услугата се предлага съвместно с фирма SEOM.bg. Крайният резултат е популяризация на Вашата услуга и бизнес в интернет и по-добро позициониране в Google. Услугата се предлага на клиентите на Host.bg с 33% отстъпка.
Услуга:Цена:Цена с отстъпка:
Изграждане на връзки - Персонален план69 лв.54 лв.
Изграждане на връзки - Бизнес план94 лв.78 лв.
Поддръжка и Помощ:
Затвори
ДЕНОНОЩНА
ПОДДРЪЖКА
24 / 7 / 365 Денонощна поддръжка:
По телефон:*4678 (което е лесното за запомняне *HOST)
По email:support@host.bg , info@host.bg
По тикет: тикет система от контролния Ви панел
Затвори
Домейн инфо мениджмънт
Online помощна документация:
info.host.bg представлява богата документация с представяне на услугите на Host.bg и отговор на най-често срещаните въпроси на нашите клиенти. Може да откриете насоки за много от нещата, които искате да направите с Вашия уеб хостинг, сайт или email адрес.
30 дни
30 дни
30 дни
30 дни
Затвори
Домейн инфо мениджмънт
100% ГАРАНЦИЯ
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
НА ПАРИТЕ.
гаранция
30 дни
гаранция
Възстановяване на парите:
Ако услугите на Host.bg се окаже, че не покриват Вашите изисквания и желаете да се откажете да ги ползвате до 30 дни, изплатената сума ще бъде възстановена на 100%.