Виртуални сървъри (OpenVZ VPS) | Host.bg
 
*HOST (*4678)
денонощно
 
 
Детайли

Поръчай своя OpenVZ:

СТАРТ
OpenVZ сървър

Поръчай

ПЕРСОНАЛЕН
OpenVZ сървър

Поръчай

БИЗНЕС
OpenVZ сървър

Поръчай

УЕБ ПРО
OpenVZ сървър

Поръчай

Openvz VPS сървъри от host.bg

VPS сървър е услуга, при която на всеки клиент се предоставя гарантирана част от ресурсите на един физически сървър. Всеки VPS има собствен IP адрес и използва 100% от параметрите, които са заделени за него в зависимост от плана. На своя виртуален сървър клиентът има пълната свобода да инсталира уеб софтуер и приложения по избор и да пуска неограничен брой сайтове.

Цена
OpenVZ Старт
OpenVZ Персонален
OpenVZ Бизнес
OpenVZ Уеб Про
22.50 лв.
33.50 лв.
57.50 лв.
95.50 лв.
Затвори
Начална такса лева лева лева
Месечна такса за услугата:
Месечните такси за нашите услуги са крайни, с включено ДДС. Не се начисляват допълнителни или скрити такси. При заплащане за по-дълъг период цената е с отстъпка.
Виж начини на плащане  
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
Затвори
Начална такса лева лева лева
Начална такса:
VPS плановете на Host.bg са без начална такса. Стандартната инсталация включва една от посочените по-долу операционни системи и конфигурация по избор от изброения софтуер. При необходимост от допълнителен софтуер или настройки, моля свържете се с Техническата поддръжка на Host.bg.
Виж начини на плащане  
 
 
 
 

При заплащане за 6 мес.

21.40 лв. 31.85 лв. 54.65 лв. 90.75 лв.

При заплащане за 12 мес.

20.25 лв. 30.15 лв. 51.75 лв. 85.95 лв.

При заплащане за 24 мес.

19.15 лв. 28.50 лв. 48.90 лв. 81.20 лв.
Основни параметри
1 vCores
2 vCores
3 vCores
6 vCores
Затвори
Начална такса
Процесор:
VPS сървърите работят с Intel Xeon процесори с честота до 3.5 GHz. Виртуалните ядра не са лимитирани и могат да използват целия ресурс на физическите ядра. 
1024 1280 MB
2048 2560 MB
4096 4864 MB
8192 9216 MB
Затвори
Начална такса
Гарантирана памет:
Сървърите ни са окомплектовани с до 192 GB DDR4 2133 MT/s ECC Registered. На всеки физичеси сървър се поддържа 30% минимален обем резервна памет, която служи да посрещне желанията на нашите клиенти за повишени временни натоварвания.
2280 MB
3560 MB
6864 MB
13216 MB
Затвори
Максимална памет
Максимална памет:
Максималната памет включва допълнителен буфер, който се използва когато се изчерпи гарантираната памет. Буферът е полезен при критични натоварвания. С негова помощ се запазва нормалната работа на вашите сайтове и приложения дори при неочаквани пикове в посещаемостта и потреблението на сървърен ресурс.
25 GB
50 GB
75 GB
100 GB 
Затвори
Начална такса
Дисково пространство:
Машините на Host.bg са асемблирани с тествани за надеждност сървърни HDD серии, предназначени за високи натоварвания. Дисковете работят в RAID-10 масив, който предлага максимално добро съчетание на надеждност и производителност. На всеки физически сървър се поддържа 30% резервно място, което може да посрещне желанията на нашите клиенти за увеличение на параметрите.    
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Затвори
Начална такса
Месечен трафик:
Трафикът се отчита на месечна база. При моментно надвишаване на трафика, Host.bg не лимитира услугата. 
50 Mbps / 2 Mbps
75 Mbps / 2 Mbps
100 Mbps / 2 Mbps
150 Mbps / 2 Mbps
Затвори
Начална такса
български
междунар.
Свързаност:
Мрежата на Host.bg има многократно резервирана свързаност към Интернет през всички големите Интернет доставчици в България и международни трасета. Host.bg е реализирал подсигуреност на мрежата си през две независими точки. При отпадането на която и да е от тях трафикът автоматично преминава през другата. Тестовете показват, че в такива случаи връзката се възстановява за по-малко от 10 секунди.   
Затвори
Допълнителен IP адрес
IP адреси:
Броят на безплатните IP адреси е различен за различните VPS планове. При необходимост от допълнителни IP адреси, моля свържете се с Техническата поддръжка на Host.bg. Цената на един допълнителен IP адрес е 2.40 лв. с вкл. ДДС на месец. 
Софтуер за управление
 
 
 
 
Затвори
SolusVM
SolusVM:
SolusVM e безплатен контролен панел, който ще улесни управлението на вашия виртуален сървър. Уеб базираният контролен панел SolusVM позволява преинсталиране и рестартиране на виртуални машини, както и предоставянето на статисика и лог информация за използвани ресурси.
 
 
 
 
Затвори
Webuzo
Webuzo Panel:
Webuzo e контролен панел, чрез който лесно можете да управлявате вашите хостинг услуги. Уеб базираният контролен панел Webuzo ще ви позволи да създавате и управлявате, пощенски кутии, база данни, поддомейни, както и качванте (upload) на файлове на виртуалния сървър.

Webuzo ще ви позволи бързо да инсталирате над 300 безплатни скрипта като WordPress, Joomla, Drupal, Magento специфичен софтуер като Node.js, MongoDB, RavenDB, CouchDB и др., Ruby On Rails, Django framework, Java (Tomcat) и много други.
 
 
 
 
Затвори
ISPConfig
ISPConfig:
ISPconfig е контролен панел, който се актуализира непрекъснато, като специално внимание се отделя на сигурноста. Той управлява:

  HTTP: Apache2 and nginx
  SMTP: Postfix
  POP3/IMAP: Courier and Dovecot
  FTP: PureFTPD
  DNS: Bind, PowerDNS, and MyDNS
  Database: MySQL
 
Опция
Опция
Опция
Затвори
cPanel e софтуерен продукт, който осигурява графичен интерфейс и инструменти, улесняващи процеса на хостване на един или повече уеб сайтове. cPanel е уеб приложение, а работата с него става през стандартен браузър. В допълнение към графичния интерфейс, cPanel поддържа работа от команден ред, както и API базиран достъп, за автоматизиране на администраторски задачи.
cPanel
cPanel e софтуерен продукт, който осигурява графичен интерфейс и инструменти, улесняващи процеса на хостване на един или повече уеб сайтове. cPanel е уеб приложение, а работата с него става през стандартен браузър. В допълнение към графичния интерфейс, cPanel поддържа работа от команден ред, както и API базиран достъп, за автоматизиране на администраторски задачи. 
Допълнителни параметри
 
 
 
 
Затвори
Начална такса
RAID 10:
VPS сървърите работят с дискове, организирани в RAID-10 масив, който предлага максимално добро съчетание на надеждност и производителност.
Затвори
Начална такса
Безплатно преместване:
Host.bg оказва пълно техническо съдействие при преместването на виртуален сървър от друг физически сървър или доставчик.      
Затвори
Начална такса
0 лв.
ИНСТАЛИРАЙ
Без начална такса:
Стандартната инсталация включва една от посочените в следващата секция операционни системи.
Затвори
Начална такса
Лесно преминаване към по-висок план:
Host.bg поддържа резервен ресурс на всеки физически сървър, което позволява преминаването на по-висок план да става единствено с пренастройка на параметрите на плана, без да се налага миграция на софтуера.
Затвори
Начална такса
Root достъп / SSH
Всеки клиент получава администраторски (root) достъп до своя виртуален сървър, който може да се ползва по защитен (SSH) протокол.
Затвори
Начална такса
Неограничен брой сайтове:
За разлика от плановете на споделен хостинг, в които броят на допълнителните сайтове, които могат да се пуснат на един хостинг е лимитиран, във VPS плановете потребителят сам определя колко сайта да хостне в съответствие с тяхната натовареност и ресурсите, които планът предлага.
Опция
Опция
Опция
Опция
Затвори
Начална такса
Мониторинг:
По желание на клиента Host.bg извършва мониторинг на работата на виртуалния сървър. Услугата включва следене на техническите показатели и алармиране на собственика на абонамента в случай на проблем. Мониторингът идентифицира повишено натоварване на процесорните ядра, изчерпване на дисковото пространство или нарушена комуникация или достъпност, което може да се дължи на непредвиден трафик от или към VPS-а.
Виж цените по-долу в секция Опции
Избор на операционна система
 
 
 
 
Затвори
Linux - Ubuntu
Linux - Ubuntu:
Ubuntu е лесна и удобна за използване операционна система, базирана на една от най-популярните Linux дистрибуции - Debian. Host.bg предлага на своите потребители сървърния вариант, който е без графична среда.
ОС версии:
Ubuntu-10.04 64-bits/32-bits
Ubuntu-12.04 64-bits/32-bits
Ubuntu-14.04 64-bits/32-bits
 
 
 
 
Затвори
Linux - Debian
Linux - Debian:
Debian e стабилна, бърза и гъвкава операционна система с отворен код. Едно от предимствата й е нейната пакетна система. Тя позволява на потребителите да инсталират изключително лесно и надеждно само това което им е необходимо в зависимост от приложението на сървъра. Предлагаме за инсталация Debian версии 6.0 и 7.0
ОС версии:
Debian 6.0 64-bits/32-bits
Debian-7.0 64-bits/32-bits
 
 
 
 
Затвори
Linux - CentOS
Linux - CentOS:
CentOS е Linux дистрибуция, базирана на Red Hat Enterprise Linux. Името на проекта е абревиатура на Community ENTerprise Operating System. CentOS е свободно достъпна за изтегляне и използване дистрибуция, която най-близко следва промените в Red Hat. В момента Host.bg предлага инсталация на CentOS 5.0, 6.0 и 7.0.
ОС версии:
CentOS 5.0 64-bits/32-bits
CentOS 6.0 64-bits/32-bits
CentOS 7.0 64-bits/32-bits
 
 
 
 
Затвори
Linux - Suse
Linux - Suse:
SUSE (Software- und System-Entwicklung), е една от главните ГНУ/Линукс дистрибуции, произвеждана в Германия.
ОС версии:
Suse-12.3 64-bits/32-bits
Suse-13.1 64-bits/32-bits
 
 
 
 
Затвори
Linux - Fedora
Linux - Fedora:
Fedora е свободна ГНУ/Линукс дистрибуция, базирана на Red Hat. Тя е една от най-популярните дистрибуции. По-старите версии на дистрибуцията носят името Fedora Core. Притежава графична инсталационна програма. Разпространява се с две графични среди - GNOME и KDE, като по подразбиране ползва GNOME.
ОС версии:
Fedora-19 64-bits/32-bits
Fedora-20 64-bits/32-bits
 
 
 
 
Затвори
Linux - Fedora
Linux - Scientific:
Scientific Linux (SL) е Линукс дистрибуция, произведенa от Fermi National Accelerator Laboratory. Този продукт е получен от свободения  софтуер с отворен код предоставен от Red Hat, Inc., но не се произвежда, поддържа или подкрепя от Red Hat. По-конкретно, този продукт е изграден от изходния код на Red Hat Enterprise Linux версиите, по реда и при условията на EULA Red Hat Enterprise Linux и на GNU General Public License.
ОС версии:
Scientific-6 64-bits/32-bits
Опции (невключени в пакета)
1024 MB
2048 MB
4096 MB
8192 MB

Цена за 1 мес.

8 лв. 15 лв. 27 лв. 45 лв.

Цена за 1 мес.

8 лв. 16 лв. 24 лв. 32 лв.
25 GB
50 GB
75 GB
100 GB

Цена за 1 мес.

2.5 лв. 5 лв. 7.5 лв. 10 лв.
1 месец
1 месец
1 месец
1 месец

Цена за 1 мес.

12 лв. 12 лв. 12 лв. 12 лв.
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз

Цена за 1 мес.

28.5 лв. 28.5 лв. 28.5 лв. 28.5 лв.
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър

Цена за 1 мес.

49 лв. 49 лв. 49 лв. 49 лв.
+ Magento оптимизация
+ Magento оптимизация
+ Magento оптимизация
+ Magento оптимизация

Цена за 1 мес.

65 лв. 65 лв. 65 лв. 65 лв.
Софтуерни темплейти

За първоначалната инсталация на виртуалните сървъри можете да поръчате някой от следните софтуерни темплейти:


ubuntu debian
centos suse fedora scientific
  ОС версии:
Centos-5-x86Centos-5-x86_64
Centos-6-x86Centos-6-x86_64
Centos-7-x86_64Debian-6.0-x86
Debian-6.0-x86_64Debian-7.0-x86
Debian-7.0-x86_64Fedora-19-x86
Fedora-19-x86_64Fedora-20-x86
Fedora-20-x86_64Scientific-6-x86
Scientific-6-x86_64Suse-12.3-x86
Suse-12.3-x86_64Suse-13.1-x86
Suse-13.1-x86_64Ubuntu-10.04-x86
Ubuntu-10.04-x86_64Ubuntu-12.04-x86
Ubuntu-12.04-x86_64Ubuntu-14.04-x86
Ubuntu-14.04-x86_64Debian-7.8-x86_64-ispconfig
Debian-8.0-x86_64Webuzo-centOS-6
Centos-6.7-cpanel-11.52Ffserver-ffmpeg-centos-7-x86_64
Scientific-6-x86Scientific-6-x86_64
Ubuntu-16.04-x86_64Ubuntu-15.10-x86_64
Защо Host.bg?

С Openvz VPS план от Host.bg получавате:


  • Максимална икономичност и най-добро отношение на ресурсна мощност към цена
  • Динамично разпределение и неограничен достъп до свободния процесорен ресурс на хипервайзора
  • Колокация в напълно независим дейта център (Tier 3) със самостоятелно захранване и многократно резервирана свързаност