Виртуални сървъри (KVM VPS) | Host.bg
 
*HOST (*4678)
денонощно
 
 
Детайли

Поръчай своя VPS:

СТАРТ
Managed сървър

Поръчай

ПЕРСОНАЛЕН
Managed сървър

Поръчай

ПРЕМИУМ
Managed сървър

Поръчай

БИЗНЕС
Managed сървър

Поръчай

УЕБ ПРО
Managed сървър

Поръчай

Managed VPS сървъри от host.bg

Управляемият виртуален сървър (Managed VPS) предлага всички удобства на стандартната инсталация, като за допълнително удобство клиентите получават - cPanel контролен панел, ежедневен архив (бекъп) на информацията, мониторинг и денонощна техническа поддръжка. Администрирането на виртуалния сървър се обслужва от квалифицирани системни администратори на Host.bg. Managed VPS е подходящо решение при необходимост от независима и гъвкава хостинг услуга за клиенти, които не притежават познания по системна администрация.

Цена
Managed Старт
Managed Персонален
Managed Премиум
Managed Бизнес
Managed Уеб Про
89.00 лв.
135.00 лв.
178.00 лв.
215.00 лв.
265.00 лв.
Затвори
Начална такса лева лева лева лева
Месечна такса за услугата:
Месечните такси за нашите услуги са крайни, с включено ДДС. Не се начисляват допълнителни или скрити такси. При заплащане за по-дълъг период цената е с отстъпка.
Виж начини на плащане  
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
Затвори
Начална такса лева лева лева
Начална такса:
VPS плановете на Host.bg са без начална такса. Стандартната инсталация включва една от посочените по-долу операционни системи и конфигурация по избор от изброения софтуер. При необходимост от допълнителен софтуер или настройки, моля свържете се с Техническата поддръжка на Host.bg.
Виж начини на плащане  
 
 
 
 
 

При заплащане за 6 м.

5% ( 84.55 лв.) 5% ( 128.25 лв.) 5% ( 169.10 лв.) 5% ( 204.25 лв.) 5% ( 251.75 лв.)

При заплащане за 12 м.

7.5% ( 82.35 лв.) 7.5% ( 124.90 лв.) 7.5% ( 164.65 лв.) 7.5% 198.90 лв.) 7.5% ( 245.15 лв.)

При заплащане за 24 м.

10% ( 80.10 лв.) 10% ( 121.50 лв.) 10% ( 160.20 лв.) 10% ( 193.50 лв. 10% ( 238.50 лв.)
Основни параметри
2 vCores
3 vCores
4 vCores
5 vCores
6 vCores
Затвори
Начална такса
Процесор:
VPS сървърите работят с Intel Xeon процесори с честота до 3.5 GHz. Виртуалните ядра не са лимитирани и могат да използват целия ресурс на физическите ядра. 
3 GB
5 GB
7 GB
9 GB
12 GB
Затвори
Начална такса
Гарантирана памет:
Сървърите ни са окомплектовани с до 192 GB DDR4 2133 MT/s ECC Registered. На всеки физически сървър се поддържа 30% минимален обем резервна памет, която служи да посрещне желанията на нашите клиенти за повишени временни натоварвания.
65 GB
95 GB
135 GB
185 GB 
255 GB
Затвори
Начална такса
Дисково пространство:
Машините на Host.bg са асемблирани с тествани за надеждност сървърни HDD серии, предназначени за високи натоварвания. Дисковете работят в RAID-10 масив, който предлага максимално добро съчетание на надеждност и производителност. На всеки физически сървър се поддържа 30% резервно място, което може да посрещне желанията на нашите клиенти за увеличение на параметрите.    
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Затвори
Начална такса
Месечен трафик:
Трафикът се отчита на месечна база. При моментно надвишаване на трафика, Host.bg не лимитира услугата. 
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Затвори
MySQL 5 на SSD
MySQL 5 на SSD :
MySQL e най-широко използваната база данни в уеб, с която работят популярни уеб приложения, като Joomla, WordPress, phpBB, Drupal и др. Нейната гъвкавост и мощност и позволяват да намери приложение в комплексни услуги като Wikipedia и Facebook. MySQL представлява RDBMS (Relational Database Management Systems) с отворен код. Host.bg поддържа MySQL версии 4 и 5. 
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Затвори
Пощенски кутии
Брой кутии:
Броят на електронните пощенски кутии, които всеки клиент може да създаде, е неограничен. Заеманото от пощенските кутии място не може да надвишава дисковото пространство, което хостинг планът предоставя. 
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Затвори
Брой сайтове
Брой сайтове
За разлика от плановете на споделен хостинг, в които броят на допълнителните сайтове, които могат да се пуснат на един хостинг е лимитиран, тук потребителят сам определя колко сайта да хостне в съответствие с тяхната натовареност и ресурсите, които планът предлага. 
50 Mbps / 2 Mbps
75 Mbps / 2 Mbps
100 Mbps / 2 Mbps
125 Mbps / 2 Mbps
150 Mbps / 2 Mbps
Затвори
Начална такса
български
междунар.
Свързаност:
Мрежата на Host.bg има многократно резервирана свързаност към Интернет през всички големите Интернет доставчици в България и международни трасета. Host.bg е реализирал подсигуреност на мрежата си през две независими точки. При отпадането на която и да е от тях трафикът автоматично преминава през другата. Тестовете показват, че в такива случаи връзката се възстановява за по-малко от 10 секунди.   
1
1
1
2
2
Затвори
Допълнителен IP адрес
IP адреси:
Броят на безплатните IP адреси е различен за различните VPS планове. При необходимост от допълнителни IP адреси, моля свържете се с Техническата поддръжка на Host.bg. Цената на един допълнителен IP адрес е 2.40 лв. с вкл. ДДС на месец. 
 
 
 
 
 
Затвори
PHP 7
PHP 7 :
Hypertext Preprocessor (PHP) е един от най-широко използваните програмни езици за създаване на динамични интернет страници. PHP е сървърно-базиран скрипт език, използван за създаване на динамични уеб страници и благодарение на интеграцията му в HTML изходния код е предпочитан от уеб разработчиците.

Поддържани версии: 5.1.6 / 5.2.17 / 5.3.29 / 5.4.41 / 5.5.25 / 5.6.9 / 7.0  
Затвори
SSL сертификат
SSL сертификат :
SSL сертификат ви осигурява криптирана (сигурна) връзка между клиентския компютър и сървър, на който е разположен уеб сайт. Служи за осигуряване на конфиденциалност и неприкосновеност на данните при въвеждане на даден уеб сайт. Сигурно решение за проверка на email и за онлайн разплащания 
Затвори
Ежедневен бекъп
Ежедневен бекъп :
Host.bg предоставя бекъп на напълно независим от виртуалната машина сторидж. Заедно с посоченото в опцията бекъп дисково пространство Host.bg осигурява инструмент за изпълнение на ежедневни бекъпи на файловете и MySQL база данни. По подразбиране инструментът създава бекъпи ежедневно и пази копия от последните 7 дни. 
Управление
Затвори
cPanel контролен панел
cPanel контролен панел :
cPanel - контролен панел:
Уеб-базиран контролен панел, за управление и администрация на хостинга.
При поискване
Затвори
WHM (Web Host Manager)
WHM (Web Host Manager) :
WHM е уеб базиран инструмент за управление на уеб хостинг акаунти на един сървър. Той е предназначен за системни администратори и риселъри, като комплектът от възможности на последните е ограничен само до работата с акаунтите. С помощта на WHM администраторите могат да компилират Apache уеб сървър, да ъпгрейдват инсталираните RPM-и и др. По подразбиране WHM (WebHost Manager) работи на портове 2086 and 2087.
При поискване
Затвори
 SSH достъп
SSH достъп :
Достъп по SSH протокол не е наличен за управляемата (managed) услуга. При необходимост, такъв може да бъде предоставян временно на клиента за изпълнение на операции по негово желание след координиране и одобрение от Техническата поддръжка на Host. bg.
Уеб сървър
 
 
 
 
 
Затвори
Apache 2
Apache 2 :
Apache е най-широко използваният уеб сървърен софтуер. Разработен и поддържан от Apache Foundation Software като софтуер с отворен код, уеб сървъра Apache е бърз, надежден и сигурен. Той може да бъде силно персонализиран и да отговаря на нуждите на много различни среди с помощта на допълнителни разширения и модули.
$
$
$
$
$
Затвори
LiteSpeed
LiteSpeed :
LiteSpeed e високо производителен уеб сървър, заменящ стандартния Apache сървър за допълнително увеличаване на бързодействието и оптимизиране на RAM потреблението. LiteSpeed Web Server поддържа последната версия HTTP/2 протокол, който допълнително ще оптимизира скоростта, с която зарежда вашия сайт.
Допълнителни параметри
Затвори
Начална такса
Мониторинг на ресурсите :
По желание на клиента Host.bg извършва мониторинг на работата на виртуалния сървър. Услугата включва следене на техническите показатели и алармиране на собственика на абонамента в случай на проблем. Мониторингът идентифицира повишено натоварване на процесорните ядра, изчерпване на дисковото пространство или нарушена комуникация или достъпност, което може да се дължи на непредвиден трафик от или към VPS-а.
Виж цените по-долу в секция Опции
Затвори
Мониторинг на хардуера
Мониторинг на хардуера :
Мониторинг:
Host.bg изпълнява 24/7 прецизен мониторинг на техническото състояние на всички параметри на сървърите и превантивно взема мерки за безотказна работа на оборудването.
Затвори
Денонощна поддръжка
Денонощна поддръжка :
Системната поддръжка обхваща базови операции по поддръжка на хостинга, като установяване и изпълнение на системни операции при претоварване или изчерпване на ресурс, установяване и вземане на подходящи мерки при атака, препоръки за оптимизиране на системата и др.
Затвори
Системна администрация
Системна администрация :
Системната поддръжка обхваща базови операции по поддръжка на хостинга, като установяване и изпълнение на системни операции при претоварване или изчерпване на ресурс, установяване и вземане на подходящи мерки при атака, препоръки за оптимизиране на системата и др.
Затвори
Начална такса
0 лв.
ИНСТАЛИРАЙ
Конфигуриране на уеб сървър :
Без начална такса:
Стандартната инсталация на операционна система е без начална такса.
Безплатно
Затвори
Миграция на сайт
Миграция на сайт :
Безплатно преместване:
Host.bg оказва пълно техническо съдействие при преместването на виртуален сървър от друг физически сървър или доставчик.
Затвори
Трансфер на DNS зона
Трансфер на DNS зона :
Пълно техническо съдействие за миграцията:
Изпълнява се от техническата поддръжка на Host.bg безплатно.
Затвори
Лесна промяна на плана
Лесна промяна на плана :
Лесно преминаване към по-висок план:
Затвори
Независимост от др. клиенти
Независимост от др. клиенти :
Виртуалните сървъри предлагат много по-висока независиммост на една инсталация от натоварването на другите VPS-и на същия физически сървър в сравнение със споделения хостинг. Въпреки това има ситуации в които е възможна частична зависимост. Тя се определя от платформата за виртуализация.
 
 
 
 
 
Затвори
Начална такса
RAID 10:
VPS сървърите работят с дискове, организирани в RAID-10 масив, който предлага максимално добро съчетание на надеждност и производителност.
30 дни гаранция за абонамента
Възстановяване на парите:

В Host.bg може да направите абонамент за хостинг услуги с продължителност 1 м., 3 м., 6 м., 1 година или по-дълъг период.

Независимо с каква продължителност е абонаментът, ако услугите на Host.bg не покриват Вашите изисквания и желаете да се откажете да ги ползвате до 30 дни, изплатената сума ще бъде възстановена на 100% без таксите за електронния превод.
Защо Host.bg?

С Мanaged VPS план от Host.bg получавате:

  • cPanel управление на хостинга
  • Денонощна системна поддръжка
  • Мощни VPS планове и SSD скорост на работа с базата данни
  • Мониторинг и алармени съобщения от критичните за работата на виртуалния сървър параметри
  • Висока независимост на инсталацията от хостинг потреблението на останалите клиенти на виртуалния сървър