Виртуални сървъри (KVM VPS) | Host.bg
 
*HOST (*4678)
денонощно
 
 
Детайли

Поръчай своя KVM:

СТАРТ
KVM сървър

Поръчай

ПЕРСОНАЛЕН
KVM сървър

Поръчай

ПРЕМИУМ
KVM сървър

Поръчай

БИЗНЕС
KVM сървър

Поръчай

УЕБ ПРО
KVM сървър

Поръчай

KVM VPS сървъри от host.bg

KVM VPS сървър е услуга, която предоставя на всеки потребител възможността да инсталира и ползва отделно, независимо копие на операционна система по свой избор. Това дава по-високи гаранции за независимост на инсталацията и приложенията. KVM VPS предлага повече възможности за конфигурация и оптимизация на платформата, което води до по-висока производителност. Както и при OVZ VPS, на разположение на потребителя са гарантирана част от ресурсите на един физически сървър.

Цена
KVM Старт
KVM Персонален
KVM Премиум
KVM Бизнес
KVM Уеб Про
24.50 лв.
33.50 лв.
47.50 лв.
69.50 лв.
95.50 лв.
Затвори
Начална такса лева лева лева лева
Месечна такса за услугата:
Месечните такси за нашите услуги са крайни, с включено ДДС. Не се начисляват допълнителни или скрити такси. При заплащане за по-дълъг период цената е с отстъпка.
Виж начини на плащане  
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
Затвори
Начална такса лева лева лева
Начална такса:
VPS плановете на Host.bg са без начална такса. Стандартната инсталация включва една от посочените по-долу операционни системи и конфигурация по избор от изброения софтуер. При необходимост от допълнителен софтуер или настройки, моля свържете се с Техническата поддръжка на Host.bg.
Виж начини на плащане  
 
 
 
 
 

При заплащане за 6 м.

23.30 лв. 31.85 лв. 45.15 лв. 66.05 лв. 90.75 лв.

При заплащане за 12 м.

22.05 лв. 30.15 лв. 42.75 лв. 62.55 лв. 85.95 лв.

При заплащане за 24 м.

20.85 лв. 28.50 лв. 40.40 лв. 59.10 лв. 81.20 лв.
Основни параметри
1 vCores
2 vCores
3 vCores
4 vCores
6 vCores
Затвори
Начална такса
Процесор:
VPS сървърите работят с Intel Xeon процесори с честота до 3.5 GHz. Виртуалните ядра не са лимитирани и могат да използват целия ресурс на физическите ядра. 
1024 1280 MB
2048 2560 MB
4096 4864 MB
6144 7128 MB
8192 9216 MB
Затвори
Начална такса
Гарантирана памет:
Сървърите ни са окомплектовани с до 192 GB DDR4 2133 MT/s ECC Registered. На всеки физичеси сървър се поддържа 30% минимален обем резервна памет, която служи да посрещне желанията на нашите клиенти за повишени временни натоварвания.
25 GB
45 GB
65 GB
85 GB 
110 GB
Затвори
Начална такса
Дисково пространство:
Машините на Host.bg са асемблирани с тествани за надеждност сървърни HDD серии, предназначени за високи натоварвания. Дисковете работят в RAID-10 масив, който предлага максимално добро съчетание на надеждност и производителност. На всеки физически сървър се поддържа 30% резервно място, което може да посрещне желанията на нашите клиенти за увеличение на параметрите.    
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Неограничен
Затвори
Начална такса
Месечен трафик:
Трафикът се отчита на месечна база. При моментно надвишаване на трафика, Host.bg не лимитира услугата. 
50 Mbps / 2 Mbps
75 Mbps / 2 Mbps
100 Mbps / 2 Mbps
125 Mbps / 2 Mbps
150 Mbps / 2 Mbps
Затвори
Начална такса
български
междунар.
Свързаност:
Мрежата на Host.bg има многократно резервирана свързаност към Интернет през всички големите Интернет доставчици в България и международни трасета. Host.bg е реализирал подсигуреност на мрежата си през две независими точки. При отпадането на която и да е от тях трафикът автоматично преминава през другата. Тестовете показват, че в такива случаи връзката се възстановява за по-малко от 10 секунди.   
1
2
3
4
5
Затвори
Допълнителен IP адрес
IP адреси:
Броят на безплатните IP адреси е различен за различните VPS планове. При необходимост от допълнителни IP адреси, моля свържете се с Техническата поддръжка на Host.bg. Цената на един допълнителен IP адрес е 2.40 лв. с вкл. ДДС на месец. 
Софтуер за управление
 
 
 
 
 
Затвори
SolusVM
SolusVM:
SolusVM e безплатен контролен панел, който ще улесни управлението на вашия виртуален сървър. Уеб базираният контролен панел SolusVM позволява преинсталиране и рестартиране на виртуални машини, както и предоставянето на статисика и лог информация за използвани ресурси.
 
 
 
 
 
Затвори
Webuzo
Webuzo Panel:
Webuzo e контролен панел, чрез който лесно можете да управлявате вашите хостинг услуги. Уеб базираният контролен панел Webuzo ще ви позволи да създавате и управлявате, пощенски кутии, база данни, поддомейни, както и качванте (upload) на файлове на виртуалния сървър.

Webuzo ще ви позволи бързо да инсталирате над 300 безплатни скрипта като WordPress, Joomla, Drupal, Magento специфичен софтуер като Node.js, MongoDB, RavenDB, CouchDB и др., Ruby On Rails, Django framework, Java (Tomcat) и много други.
 
 
 
 
 
Затвори
ISPConfig
ISPConfig:
ISPconfig е контролен панел, който се актуализира непрекъснато, като специално внимание се отделя на сигурноста. Той управлява:

  HTTP: Apache2 and nginx
  SMTP: Postfix
  POP3/IMAP: Courier and Dovecot
  FTP: PureFTPD
  DNS: Bind, PowerDNS, and MyDNS
  Database: MySQL
 
Опция
Опция
Опция
Опция
Затвори
cPanel e софтуерен продукт, който осигурява графичен интерфейс и инструменти, улесняващи процеса на хостване на един или повече уеб сайтове. cPanel е уеб приложение, а работата с него става през стандартен браузър. В допълнение към графичния интерфейс, cPanel поддържа работа от команден ред, както и API базиран достъп, за автоматизиране на администраторски задачи.
cPanel
cPanel e софтуерен продукт, който осигурява графичен интерфейс и инструменти, улесняващи процеса на хостване на един или повече уеб сайтове. cPanel е уеб приложение, а работата с него става през стандартен браузър. В допълнение към графичния интерфейс, cPanel поддържа работа от команден ред, както и API базиран достъп, за автоматизиране на администраторски задачи. 
 
Опция
Опция
Опция
Опция
Затвори
Parallels
Parallels:
Parallels/Plesk Panel e контролен панел, чрез който лесно можете да управлявате вашите хостинг услуги. Уеб базираният контролен панел Parallels/Plesk Panel ще ви позволи да създавате и управлявате, пощенски кутии, база данни, поддомейни, както и качванте (upload) на файлове на виртуалния сървър.

Parallels/Plesk Panel е препоръчителен контролен панел за виртуални сървъри с Windows операционна система.
Допълнителни параметри
 
 
 
 
 
Затвори
Начална такса
RAID 10:
VPS сървърите работят с дискове, организирани в RAID-10 масив, който предлага максимално добро съчетание на надеждност и производителност.
Затвори
Начална такса
Безплатно преместване:
Host.bg оказва пълно техническо съдействие при преместването на виртуален сървър от друг физически сървър или доставчик.      
Затвори
Начална такса
0 лв.
ИНСТАЛИРАЙ
Без начална такса:
Стандартната инсталация включва една от посочените в следващата секция операционни системи.
Затвори
Начална такса
Лесно преминаване към по-висок план:
Host.bg поддържа резервен ресурс на всеки физически сървър, което позволява преминаването на по-висок план да става единствено с пренастройка на параметрите на плана, без да се налага миграция на софтуера.
 
 
 
 
 
Затвори
Начална такса
Root достъп / SSH
Всеки клиент получава администраторски (root) достъп до своя виртуален сървър, който може да се ползва по защитен (SSH) протокол.
Затвори
Начална такса
Неограничени сайтове:
За разлика от плановете на споделен хостинг, в които броят на допълнителните сайтове, които могат да се пуснат на един хостинг е лимитиран, във VPS плановете потребителят сам определя колко сайта да хостне в съответствие с тяхната натовареност и ресурсите, които планът предлага.
Опция
Опция
Опция
Опция
Опция
Затвори
Начална такса
Мониторинг:
По желание на клиента Host.bg извършва мониторинг на работата на виртуалния сървър. Услугата включва следене на техническите показатели и алармиране на собственика на абонамента в случай на проблем. Мониторингът идентифицира повишено натоварване на процесорните ядра, изчерпване на дисковото пространство или нарушена комуникация или достъпност, което може да се дължи на непредвиден трафик от или към VPS-а.
Виж цените по-долу в секция Опции
Избор на операционна система
 
 
 
 
 
Затвори
Linux - Ubuntu
Linux - Ubuntu:
Ubuntu е лесна и удобна за използване операционна система, базирана на една от най-популярните Linux дистрибуции - Debian. Host.bg предлага на своите потребители сървърния вариант, който е без графична среда.
ОС версии:
Ubuntu 14.04 x86_64 minimal
 
 
 
 
 
Затвори
Linux - Debian
Linux - Debian:
Debian e стабилна, бърза и гъвкава операционна система с отворен код. Едно от предимствата й е нейната пакетна система. Тя позволява на потребителите да инсталират изключително лесно и надеждно само това което им е необходимо в зависимост от приложението на сървъра.
ОС версии:
Debian 8 x64 Debian 7.3 x86_64 minimal
 
 
 
 
 
Затвори
Linux - CentOS
Linux - CentOS:
CentOS е Linux дистрибуция, базирана на Red Hat Enterprise Linux. Името на проекта е абревиатура на Community ENTerprise Operating System. CentOS е свободно достъпна за изтегляне и използване дистрибуция, която най-близко следва промените в Red Hat.
ОС версии:
CentOS 7 x86_64 minimal CentOS 6.6 x86_64 minimal
 
 
 
 
 
Затвори
Windows Server
Windows Server:
На ваше разположение са темплейти за:

Windows Server 2008 r2 trial x86_64
Windows Server 2012 trial x86_64

Операционната система Windows Server 2012 е разработена с фокус върху виртуализацията и мениджмънт на облачни технологии. Предназначена е за малки и средни компании. Това е сървърна платформа, базирана на технологията - Core Server 2012. В нея са осигурени динамично добавяне на твърди дискове и нови технологии за запазване на информацията. Отдалечен достъп през web браузър може да се осъществи отвсякъде без допълнително инсталиране на софтуер. За следете в реално време на състоянието на сървъра и мрежата е включен инструментът Health Monitoring. Сървърът има пълна интеграция с Office 365.

Ето повече информация за комерсиалните пакети:

Windows Server 2012 Standard лицензът е за до 2 броя физически процесора и 2 броя виртуални машини (ако физическата инсталация се използва само за виртуализация)

Windows Server 2012 Datacenter лицензът е за до 2 броя физически процесора и неограничен брой виртуални машини.

За по-голям брой физически процесори, са необходими допълнителни лицензи - например при 4 физически процесора - 2 броя Win SVR Standard или Datacenter.

За всеки потребител достъпващ пряко или косвено ресурсите на Windows Server или услугите, се дължи Лиценз за клиентски достъп (CAL).

За потребители, достъпващи ресурсите на Windows Server, като Web Server и DNS Server, през уеб пространството, e необходим лиценз за Windows Server External connector.
ОС версии:
Windows Server 2008 r2 trial x86_64 Windows Server 2012 trial x86_64
Опции (невключени в пакета)
1024 MB
2048 MB
3072 MB
4096 MB
5120 MB

Цена за 1 мес.

8 лв. 15 лв. 22 лв. 27 лв. 45 лв.

Цена за 1 мес.

8 лв. 8 лв. 16 лв. 16 лв. 16 лв.
25 GB
45 GB
65 GB
85 GB
110 GB

Цена за 1 мес.

5 лв. 9 лв. 13 лв. 19 лв. 22 лв.
1 месец
1 месец
1 месец
1 месец
1 месец

Цена за 1 мес.

12 лв. 12 лв. 12 лв. 12 лв. 12 лв.
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз

Цена за 1 мес.

28.5 лв. 28.5 лв. 28.5 лв. 28.5 лв. 28.5 лв.
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз
VPS лиценз

Цена за 1 мес.

26.5 лв. 26.5 лв. 26.5 лв. 26.5 лв. 26.5 лв.
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър
HTTP/2 уеб сървър

Цена за 1 мес.

49 лв. 49 лв. 49 лв. 49 лв. 49 лв.
+ Magento
оптимизация
+ Magento
оптимизация
+ Magento
оптимизация
+ Magento
оптимизация
+ Magento
оптимизация

Цена за 1 мес.

65 лв. 65 лв. 65 лв. 65 лв. 65 лв.
Софтуерни темплейти

За първоначалната инсталация на виртуалните сървъри можете да поръчате някой от следните софтуерни темплейти:


ubuntu debian
centos windows
  ОС версии:
Debian 8 x64
Debian 7.3 x86_64 minimal
CentOS 7 x86_64 minimal
CentOS 6.6 x86_64 minimal
Ubuntu 14.04 x86_64 minimal
Windows Server 2008 r2 trial x86_64
Windows Server 2012 trial x86_64
Защо Host.bg?

С KVM VPS план от Host.bg получавате:


  • Пълна независимост на инсталацията от платформата и останалите клиенти
  • Възможност за инсталиране на операционна система по избор и версии с графична среда, вкл. Microsoft Windows
  • Колокация в напълно независим дейта център (Tier 3) със самостоятелно захранване и многократно резервирана свързаност