Влезте в нашия сайт https://host.bg/ и натиснете бутона ‘Домейни‘ от хоризонталното меню горе.

Ако сте клиент на host.bg , в менюто „Внимание: Вие вече сте наш клиент?“ въведете потребителското име и паролата за достъп до контролния панел.

В случай, че сте ги забравили, ползвайте опцията ‘забравена парола‘ и данните ви ще бъдат изпратени автоматично на официалния контактен имейл. Като клиент на host.bg вие ползвате специални отстъпки при следващи поръчки.

Системата ще въведе вашите данни автоматично на следващата стъпка от регистрацията. Също така контролния панел на новия хостинг ще бъде добавен към вашия контролния панел. В последствие, ако решите да отделите този хостинг в самостоятелен контролен панел, може да го направите като следвате тази инструкция.

Ако не сте клиент на host.bg продължете със следващата стъпка:

В следващата страница оставете таба Ново домейн име активен. В полето под него въведете домейн името, маркирайте само .bg което желаете да регистрирате и натиснете бутон Провери. Внимавайте в изписването на името защото след регистрацията, името НЕ МОЖЕ да се променя.

Резултатите от проверката се изписват на екрана. Ако желаното домейн име е свободно, маркирайте го и ще се покажат опциите за регистрация на домейни в областта .bg

 

При регистрация без основание е нужно само да се съгласите с общите условия и да ни упълномощите да ви представляваме пред официалния регистратор на домейни .bg.

При регистрация с основание е нужно да изберете и какво да бъде то, както документа с който ще се идентифицирате.

И при двата случая, попълването и предоставянето на пълномощно е задължително.

Повече за процедурата, основанието и идентификацията за регистрация на домейни в областта .bg можете да прочетете тук: #https://host.bg/bg/info/Domeini-v-oblastta-bg#Домейни в областта .bg

Ако желаното домейн име е заето, продължете с промени в начина на изписване докато откриете подходящо име, което е свободно за регистрация.

За допълнителна информация изберете някой от помощните бутони:

След това изберете бутона Запази в количката, ако искате да добавите и други продукти в нея или направо бутон Поръчай.

Когато направите своя окончателен избор, натиснете бутона ‘Купи сега‘ в пазарската количка.

Ако вече сте се логнали, системата автоматично ще попълни данните ви в следващия прозорец. Ако има празни полета, моля попълнете ги с коректната информация.

Ако поръчката ще бъде заплатена от името на частно лице, попълнете данните в секция Частно лице.

Ако поръчката ще бъде заплатена от името на юридическо лице, трябва да отидете в секция Фирмаи да въведете данните на фирмата.

ВАЖНО: Според условията за ползване на домейн имена, домейнът може да бъде деактивиран от официалния регистратор на избраната домейн област заради въведена грешна информация.

Остава само една стъпка – да изберете начин на заплащане от последното меню. Допълнителна информация за различните начини на плащане ще получите, като кликнете върху съответната икона или линк.

Когато изберете подходящия за вас начин на плащане, кликнете бутона в долния край на помощното меню с надпис ‘Избирам плащане …

На посоченият от вас контактен имейл ще бъде изпратена информация за направената от вас поръчка и линк за проформа фактура.

ВАЖНО: Вие още не сте собственик на домейна, а домейнът не е запазен по някакъв начин на ваше име. За да завършите регистрацията на домейна трябва да я заплатите. След получаване на плащането, регистрацията ще бъде активирана и на посочения от вас контактен имейл ще получите данни за достъп до контролния панел на домейна. В случай, че сте клиент на Host.bg, новият домейн ще бъде добавен към вашия контролен панел.

Най-бързият начин за активиране на поръчката е чрез плащане по електронен път или като сканирате платежния документ и ни го изпратите като прикачен файл в писмо на адрес billing@host.bg или по факс на номер (02) 962 04 33.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас