Регистрацията се извършва в партньорство с Регистъра на домейни в областта .BG и подобластите Register.bg.

След получаване на заявката в Host.bg, се изпълнява фактическото запазване на домейна в системата на Register.bg. Максималният срок за извършване на регистрацията е 1 час.

От този момент започва да тече едномесечен срок за предоставяне на необходимите документи в Host.bg. Ако в този срок документите не бъдат представени, заявката се анулира и не може да служи при арбитриране на правата върху домейна.

Заявка за .bg домейн може да се направи СЪС или БЕЗ основание за името на домейна. Незвисимо от основанието регистрантът е длъжен да предостави Документ за идентификация, като във втория случай това може да бъде пълномощно за обслужване на регистрацията.

За регистрация с основание, допълнително трябва да се предостави документ за основанието.

Необходимите документи се регистрират в системата на Register.bg след като е направено плащане. Срокът за одобрение на документите и извършване на регистрацията е три работни дни.

Трансфер на домейни

Трансфер на домейна от друг риселър или от Register.bg към Host.bg може да се направи, когато абонаментът на домейна не е изтекъл. След изтичането му започва да тече едномесечен срок, в който домейнът все още НЕ може да се регистрира от други регистранти. Само през първите 7 дни от този срок обаче, домейнът е на разположение за смяна на риселъра. След това, до изтичане на 30 дневната карантина, подновяването може да става единствено от Register.bg.

Трансфер на .bg домейн към Host.bg на практика изисква създаването на нова регистрация. Тя започва от момента на създаването и, а не от момента на изтичане на старата, както е при .com, .net и други TLD домейни. Затова е подходящо трансферът да се прави в края на текущия абонамент.

Домейните могат да се регистрират за период от една до десет години. За абонамент над 5 г. Host.bg дава 5% отстъпка. Допълнителна отстъпка от 5% получават притежателите на 5 и повече домейна.