Premium WordPress е смесена услуга, която комбинира хостинг и SaaS (Software as a Service). Софтуерът включва WordPress, предварително избрани плъгини и теми, както и дизайн строителя – Divi Builder.

SaaS услугата осигурява достъп и управление на WordPress, вместо обичайната досега работа с хостинг с инсталиран WordPress. За удобство на потребителите сме създали собствен плъгин, с помощтта на който може да се инсталират предплатените теми без да се налага да се изтеглят от сайта на разработчика, да се лицензират и инсталират.

SaaS услугата има следните ограничения:

  • Клиентът не получава достъп по FTP
  • Клиентът не получава SSH акаунт

С помощта на подходящ WP плъгин клиентът все пак може да придобие възможност да работи с FTP. Host.bg не поема ангажимент за възстановяване на повреди в WordPress-а, които директното боравене с файловата система може да създаде.

Хостинг частта на услугата включва cPanel, който предоставя модули за:

  • Управление на мейл
  • DNS администрация
  • Създаване на поддомейни. Този модул е активен, независимо дали клиентът ползва мултисайт план (Премиум или Бизнес) или базовия план предназначен за едн сайт – Персонален. По този начин клиентът може да създаде поддомейн mail.my-domain.com, който да изполва за е-пощата си, докато сайтът му работи на основния домейн my-domain.com.

Premium WordPress можете да поръчате от специализирания сайт за услугата.