Host.bg осигурява подходяща инсталация за всеки конкретен случай. Инсталацията и пускането на стрийм хостинга не включва допълнителна такса към месечния план. Заедно с това Host.bg съдейства безплатно за установяване на първоначалните настройки на камерите, когато става дума за онлайн стрийминг.

Различна инсталация, промени по системен софтуер или добавяне на допълнително съдържание впоследствие изисква допълнителна „Системна поддръжка“, която се измерва в часове на месец.

Стандартната поддръжка включва ангажимент за правилната работа на хардуера и на стрийм инструментите. При необходимост, клиентът може да наеме услугата „Мониторинг“, която следи за натоварването на хостинга в зависимост от посещенията и алармира при доближаване или надвишаване на лимитите на трафика, използването на паметта или на процесорния ресурс.

Когато се избере безплатен софтуер с отворен код, той няма функционалност за управление, добавяне и спиране на стрийма на камери през уеб интерфейс. Управлението става от команден ред. Клиентът има пълен достъп да изпълни това самостоятелно, ако има желание. Host.bg може да съдейства на този процес и да предложи тарифиране в зависимост от обема на операциите.