Какво е паркиране на домейн?

Услугата „паркиране на домейн“ ви дава възможност да насочите към адреса на своя сайт,  друг домейн или няколко домейна, към които нямате създадени сайтове. Броят на паркираните домейни не е ограничен за хостинг план Персонален и по-високи.

Как да паркирам домейн?

Изберете модул „Паркиране на домейни“ в контролния панел.

Изберете домейна към който искате да паркирате, от списъка на регистрираните домейни в акаунта и въведете името на паркирания домейн.

!ВНИМАНИЕ: За да насочите домейна към даден сайт не е достатъчно да го паркирате. Освен това е необходимо да смените неймсървърите (Nameservers) на домейна.

Паркиране на домейн ако домейнът, който паркирам и домейнът с хостинг към който извършвам паркирането са регистрирани в Host.bg?

По подразбиране в модул Домейн информация на домейн, който е купен без хостинг, са въведени нейсървърите:

redirns1.bgdns.net
redirns2.bgdns.net

За да смените неймсървърите на паркирания домейн изтрийте записите redirns1.bgdns.net и redirns2.bgdns.net в полетата Nameserver 1 и Nameserver 2, и въведете вместо тях неймсървърите на домейна с хостинг.

Имената на тези неймсървъри можете да вземете от модул „Паркиране на домейн“ – изписани под синьото поле с надпис „паркиране на домейн“ (вижте по-горната екранна снимка). Те представляват два записа във формат ns….bgdns.net, като на мястото на многоточието има някаква цифра.

Oстава да изчакате от 24 до 48 часа, за да влязат в сила новите настройки. Това забавяне не зависи от Host.bg, то е необходимо, за да се опресни DNS системата в световен мащаб.

Паркиране на домейн, ако домейнът с хостинг към който извършвам паркирането е купен отHost.bg, но домейнът, който паркирам, е купен от друг доставчик?

В този случай трябва да смените Nameservers (NS) от контролния панел на доставчика, в която е регистриран домейна. Намерете полетата с надписи „DNS 1″ и DNS 2“ или „1-ви NS“ и „2-ри NS“ или подобни на тях. Изтрийте съществуващите DNS записи и на тяхно място въведете DNS1 и DNS2 записите от страницата „Паркиране на домейн“ в вашия контролен панел в Host.bg. След 24  до 48 часа, време необходимо за опресняване на DNS, при изписване на домейна в браузъра ще се отваря страницата, хоствана в Host.bg.

Ако не можете да се ориентирате откъде да смените неймсървърите най-добре се обърнете за информация към доставчика, от който сте закупили домейн името, което желаете да паркирате.

Внимание!
Старт хостинг план не предлага паркиране на домейни.