Както за всички останали продукти на Host.bg, за Cloud VPS можете да ползвате отстъпки за период на абонамента и за обем на наетите хостинг ресурси.

При поръчка на Cloud VPS за срок от три месеца или повече получавате следните отстъпки:

за 3 месеца – 2.5%
за 6 месеца – 5%
за 12 месеца – 10%

При пускане на нова поръчка, отстъпката за период е включена в цената, която виждате в страницата за поръчка в сайта Host.bg. Тя зависи от срока, за който сте наели услугата.

При пускане на поръчка за продължаване на услугата от контролния панел – admin.host.bg, отстъпката се калкулира в крайната цена за плащане. Нейната големина зависи от периода, за който предплащате абонамента. Този период се определя като заявената сума за внасяне се разделя на „Прогнозната месечната цена“ на използваните ресурси от облака към момента за пускане на поръчката.

Отстъпката за обем на наетите хостинг ресурси се начислява върху цената с отстъпка за период. Отстъпките за обем са както следва:

за потребление над 100 лв./месец – 2.5%
за потребление над 200 лв./месец – 5%
за потребление над 400 лв./месец – 10%

Цената на прогнозното месечното потребление към момента на пускане на поръчката можете да научите в страницата за Cloud VPS в контролния панел – admin.host.bg. Потреблението е общо за всички виртуални машини, които са създадени в един акаунт и включва:

– цената за хостинг ресурсите – памет, процесор и място
– за лицензите за контролни панели, които евентуално са поръчани
– за заетото от бекъпите и темплейтите място
– за активиране на опцията „Автоматична настройка“
– за допълнителни IP адреси