Link Building е услуга която помага за повишаване на рейтинга на един сайт в търсачките и появяването на сайта по-напред в резултатите от търсенето. Услугата е известна още като Популяризация.

Популяризацията зависи от комплекс от фактори, между които броя на линковете към един сайт в други сайтове, честотата на срещане на тези линкове, дълбочината им в страниците на другите сайтове и рангът и авторитетът на тези сайтове пред самите търсачки. Относително бързо и лесно този ранг може да се повиши като се регстрира един сайт в портални сайтове, браншови и продуктови каталози и всякакъв вид справочници, които предоставят такава услуга.

На пръв поглед изпълнението на тази кампания е по възможностите на всеки, дори на начинаещ притежател на уеб сайт. На практика, за нейния успех е необходимо добре да се познават справочните и порталните сайтове, участието в които е с различен ефект. Процедурата във всеки сайт за регистрации има своите особености, от които професионалистите могат да се възползват умело в интерес на клиента.

Host.bg предлага Link Building в сътрудничество с агенции с дългогодишен опит. На разположение на клиентите има два плана:

  • Персонален Link Building

Включва регистрация на сайта в:

* 50 Български dofollow директории
* 30 Български социални мрежи
* 5 Англоезични социални мрежи
* 15 nofollow БГ директории

  • Бизнес Link Building

Включва Персонален Link Building плюс:

* 20 от най-популярните фирмени и браншови каталози в България
* Създаване на запис за добавяне в DMOZ