Домейните на кирилица са част от така наречените IDN – Internationalized Domain Names. Това са имена, които съдържат в себе си специфични за различните националности символи, различни от тези в английския език. Такива са например домейни, съдържащи арабски символи, специфични букви от немската, чешката, полската и др. азбуки.

На практика само името на домейна може да е на кирилица. Все още разширението трябва да се изписва както и за останалите домейни – с латинси букви. Ето пример: ключове.com, пазарувай.net и т. н.

След като се извика един домейн на кирилица името му в адресната лента на браузъра автоматично се заменя с друго име. Например „ключове.com“ ще се замени с „www.xn--b1agnep7c7b.com“. Това е така, защото Интернет на практика не работи с кирилски символи а заменя имената с т. нар. „puny code“. Кодът може лесно да се разпознае, защото винаги започва с „xn--„. Ако се налага да разберете кой домейн се крие зад даден „puny“ код или кой е Интернет еквивалентът на един кирилски домейн можете да използвате един от многото кодери в мрежата.