Ако сте закупили хостинг от Host.bg, a притежавате домейн купен от друг регистратор (друга компания-продавач на домейни) и желаете домейна да остане при същия регистратор, тогава ние ви предоставяме възможността „DNS-трансфер“ на домейн-име. В отличие от „същинския“ или „пълния“ трансфер на домейн, когато вие прехвърляте името от една компания-продавач на домейни в друга, при DNS-трансфера трябва само да извършите DNS-насочване на вашия домейн към неймсървърите на Host.bg.

За да направите промяна в DNS (Domain Name Server) записите при вашия домейн-регистратор (сайта от който сте закупили домейна), трябва да изтриете старите записи и да въведете новите. Новите DNS (DNS1 и DNS2), които трябва да въведете ще получите от нас в активационния e-mail, който пращаме след покупката на хостинга.

Отворете сайта, от който сте купили домейна си, и влезте в своя домейн акаунт, откъдето управлявате домейн името. Намерете бутона или връзката с надпис „DNS“, „Nameservers“, „NS“ „DNS сървъри“ или нещо подобно. Когато влезете в страницата намерете полетата с надписи „DNS 1″ и DNS 2“ или „1-ви NS“ и „2-ри NS“ или подобни на тях. Изтрийте съществуващите DNS записи и на тяхно място въведете неймсървърите (NS), които ще получите от нас. Те представляват 2 записа във формат ns…bgdns.net, като на мястото на многоточието има някаква цифра.

След това натиснете бутон „Save“, „Запис“ „Промени“ или какъвто подобен има. След 24-48 часа, време необходимо за опресняване на DNS, при изписване на домейна в браузера ще се отваря страницата, хоствана при Host.bg.

Ако не може да се ориентирате откъде да смените нейсървърите най-добре се обърнете за информация към компанията, от който сте закупили домейн името, което желаете да насочите.

Практически по този начин домейнът ви ще остане при компанията-продавач, от която сте го закупили и при подновяването му вие ще извършвате заплащането към тази компания. Винаги когато пожелаете можете да прехвърлите домейна си изцяло при Host.bg, да прехвърлите домейн отHost.bg към друг регистратор или да регистрирате нов домейн в областите предлагани от нас.