DNS (Domain Name Server) насочването на домейн към Host.bg се прави когато имате закупен хостинг от Host.bg, но домейна ви е купен от друг регистрар (компания-продавач на домейни). Възможно е вие да не желаете да прехвърляте домейна си при Host.bg и да искате той да остане при другия регистрар. Т.е. при тази ситуация хостинга и домейна ви са на две различни места, при две различни компании и тогава е необходимо да насочите името на сайта (домейна) към сървърите, където е разположен вашия сайт (хостинга, купен от Host.bg).

В този случай е необходимо да въведете в контролния панел на вашия домейн неймсървърите (Nameservers) на хостинга от Host.bg, за да насочите домейна си към сайта.

Това трябва да направите от контролния панел, който ви предоствя вашия регистрар на домейна. Обикновено повечето компании, които продават домейни, предлагат някакъв панел или страница за управление на домейна. Необходимо е да влезете в този панел или страница и да намерите опцията за смяна на неймсървърите. Обикновено това е страница, на която има най-малко 2 полета за запис и бутон за съхраняване на записа. В тези две полета е необходимо да запишете нейсървърите на вашия хостинг, който сте купили от Host.bg

Неймсървърите ще получите от нас в активационен имейл, веднага след покупката на вашия хостинг.

Неймсървърите представляват 2 реда записи във формат

ns….bgdns.net

като на мястото на многоточието има някаква цифра, например

ns5.bgdns.net
ns6.bgdns.net

След като въведете записите обикновено е нужно да ги съхраните чрез натискане на бутон „Save“, „Съхрани“, „Запис“ или нещо подобно.

Ако компанията от която сте закупил домейна не предлага контролен панел или страница за управление на домейни, тогава ще е необходимо да им изпратите получените от нас нейсървъри, за да могат те да ги въведат и да насочат домейна ви към хоста.

Повече информация може да намерите на страница Как да насоча домейна си към хостинга, ако хостинга и домейна са на различни места?