В зависимост от намеренията си и от местоположението на вашите уеб сайт и домейн можете да използвате различни начини за насочване на даден домейн към даден хостинг или към друг домейн.

1. Ако сте закупили едновременно домейн + хостинг от Host.bg, тогава няма нужда от каквито и да било настройки за насочване на домейна към хостинга.

2. В случай, че домейна ви е купен от Host.bg, а хостинга е от друг хостинг провайдер или обратно – хостинга ви е от Host.bg, а домейна е купен другаде, или и домейна и хостинга са от Host.bg, но са купувани поотделно по различно време, за да насочите домейна си прочетете материала от страница Как да насоча домейна си към хостинга, ако хостинга и домейна са на различни места?

!ВНИМАНИЕ: За да насочите домейн към даден хостинг е необходимо да насочите домейна към съответните неймсървърите (Nameservers, NS, DNS). Смяната на неймсървърите вконтролния панел на Host.bg се прави от модул „Домейн инфо„, в долната част на страницата.

В този случай НЕ е необходимо да се правят каквито и да било настройки от модул DNS администрация в контролния панел. Ако сте променили някакви настройки в този модул използвайте бутон „Възстановяване“, за да върнете настройките по подразбиране.

За подробна информация прочетете материалите от страниците:

Какво е Nameserver (Domain Name Server)?
Домейн инфо
Какво е DNS насочване на домейн към Host.BG?
Какво е DNS трансфер?
Мога ли да създам собствени Nameservers?

3. За да насочите даден домейн или няколко домейна към друг домейн без това да бъде обикновен фреймов URL redirect, е необходимо да паркирате единия домейн към другия и отново да извършите насочване към неймсървърите.

В този случай паркирания домейн има всички „права“ като домейна, към който е извършено паркирането – например адреса на дадена директория (папка) от паркирания домейн отговаря на адреса за същата директория към домейна, към който е извършено паркирането; към паркирания домейн може да направите реални пощенски кутии. Т.е. при паркирането на домейн не може да се говори за „основен“ и „второстепенен“ домейн – всички паркирани домейни са равностойни на домейна, към който са паркирани.

За подробна информация прочетете материала Паркиране на домейни и страниците за насочване към неймсървърите от горната точка.

4. Ако имате работещ webserver на даден IP-адрес и искате той да хоства домейна ви, е необходимо да направите А-запис от модул „DNS администрация“ в контролния панел, чрез който да насочите домейна си към този IP-адрес. За подробна информация прочетете материалите

Как да насоча домейна си към даден IP-адрес?
DNS администрация
Как да проверя накъде е насочен домейна с nslookup?

5. Ако желаете да насочите домейна си или даден събдомейн към някакъв уеб адрес чрез URL redirect, това може да направите от модул „Уеб пренасочване“ в контролния панел на домейна. За подробна информация прочетете материалите:

Уеб пренасочване
Как да пренасоча чрез URL redirect домейна към друг сайт?
Как да насоча поддомейн (subdomain) към даден уеб адрес?