Влезте в нашия сайт https://host.bg/ и натиснете бутона ‘Хостинг‘ от хоризонталното меню горе.

На тази страница може да намерите детайлно описание на хостинг плановете, които Host.bg предлага. При кликване върху всеки от изброените параметри се отваря помощно меню с допълнителна информация. Ако имате въпроси, моля свържете се с нас

Когато изберете подходящия за вас хостинг план, кликнете върху съответния линк в горната част на страницата

или на съответния бутон ‘Поръчай сега‘ в долната част на страницата.

Ако сте клиент на host.bg , в менюто „Внимание: Вие вече сте наш клиент?“ въведете потребителското име и паролата за достъп до контролния панел.

В случай, че сте ги забравили, ползвайте опцията ‘забравена парола‘ и данните ви ще бъдат изпратени автоматично на официалния контактен имейл. Като клиент на host.bg вие ползвате специални отстъпки при следващи поръчки.

Системата ще въведе вашите данни автоматично на следващата стъпка от регистрацията. Също така контролния панел на новия хостинг ще бъде добавен към вашия контролния панел. В последствие, ако решите да отделите този хостинг в самостоятелен контролен панел, може да го направите като следвате тази инструкция.

Ако не сте клиент на host.bg продължете със следващата стъпка:

Ако имате вече домейн име, можете да изберете дали да го трансферирате при нас, или то да остане при сегашния си регистратор.

Ако желаете да регистрирате и домейн име към хостинга си, можете да направите това от меню„Избор на ново домейн име“

Повече за регистрацията на домейни можете да прочетете тук: Как да регистрирам домейн?

В полето ‘Избор на хостинг план‘ може да изберете периодът за който желаете да заплатите вашия хостинг план, както и да промените самият хостинг план с друг

В полето ‘Сума за плащане / отстъпки‘ трябва да бъде записана дължимата сума, заедно с отстъпките за нея. Тук можете да въведете и своя промо код, ако разполагате с такъв.

В меню „Опции към плана“ можете да добавите допълнителни услуги към този хостинг план, като например собствен IP адрес, Ваучер за Google Adwords или SEO оптимизация за вашия сайт

Ако желаете да закупите и други услуги в същата поръчка, запазете в пазарската си количка, поръчаният до момента хостинг натиснете бутона ‘Запази в количката‘.

В полето ‘Пазарска количка‘ (на екрана горе вдясно) избраният хостинг ще бъде запазен и вие може да добавите друг хостинг план към пазарската количка чрез натискане на бутона ‘Запази количката‘.

В полето ‘Пазарска количка‘ може да изтриете някоя от поръчките като кликнете върху червения знак Х.

Ако това е вашият окончателен избор, натиснете бутона ‘Поръчай‘ или „Купи сега“ в пазарската количка

Ако сте наш клиент и на предишната стъпка сте влезли успешно с потребителското си име и паролата системата автоматично ще попълни данните ви в следващия прозорец. Ако има празни полета, моля попълнете ги с коректната информация.

Ако не сте клиент на host.bg е необходимо да попълните данните си ръчно

Ако поръчката ще бъде заплатена от името на частно лице, попълнете данните при натиснат бутон ‘Частно лице‘.

Ако поръчката ще бъде заплатена от името на юридическо лице, трябва да натиснете бутона ‘Фирма‘ и да въведете, освен данни за лицето за контакт и данните на фирмата.

Остава само една стъпка – да изберете начин на заплащане от последното меню. Допълнителна информация за различните начини на плащане ще получите като кликнете върху съответната икона или линк.

Когато изберете подходящия за вас начин на плащане, кликнете бутона в долния край на помощното меню с надпис ‘Избирам плащане …

На посоченият от вас контактен имейл ще бъде изпратена информация за направената от вас поръчка. От линка ‘Вашата фактура за поръчката‘ може да принтирате проформа фактура за плащането.

ВАЖНО: Най-бързият начин за активиране на вашия хостинг акаунт е чрез плащане през EPAY или като сканирате платежния документ и ни го изпратите като прикачен файл в писмо на адрес billing@host.bg или по факс на номер (02) 962 04 33

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас