Лесен начин да качите вашия сайт на хостинга си е като използвате популярния браузър Internet Explorer(IE) като FTP клиент.

За целта ви е необходим вашия FTP сървър, който можете да получите от Контролен панел -> меню „управление на FTP потребители“ -> FTP server

Просто наберете вашия FTP сървър(например ftp://server11.host.bg) в адресния бар на IE. След натискане на клавиша Enter пред вас се отваря прозорец, в който трябва да въведете потребителското си име и парола за достъп през FTP.

Ако получите съобщение за грешка, то моля изберете менюто File, след това Login As за да се появи прозорецът, в който да въведете вашите данни за достъп.

След като веднъж се логнете трябва да отидете до папката, където желаете да поставите вашите файлове. В случая сме показали директория www/root/, където трябва да се намира и началния индекс файл (index.html, index.php и т.н.), за да се отваря коректно сайта при изписване на адреса в браузера. За допълнителна информация – Къде точно да кача сайта си?

След това копирате един или няколко избрани файла от вашия компютър, като използвате стандартна операция за копиране (десен бутон на мишката върху избраните файлове и избор на меню Copy)

Вече копирали желаните файлове, трябва да се върнете в прозореца с вече отворения сървър. В нашия пример това е ftp://server11.host.bg, и в празно поле да изберете десен бутон на мишката и посочите менюто Paste.

Ако сте изпълнили всичко до сега коректно, то се отваря прозорец, в който се вижда статуса на прехвърляните файлове. Когато то завърши, прозорецът изчезва.

Ако желаете да изтриете файл/файлове от сървъра, то просто трябва да ги изберете и изтриете.

При условие, че прехвърлянето ви затруднява, моля прегледайте и страницата Не мога да се свържа по FTP, какво да правя? или се свържете с нас като ни пишете  от Контролен панел -> меню Техническа помощ във формата за контакти с нас или изпратите писмо на info@host.bg по всяко време.

Ако използвате последната версия на IE – 7, то за да работите (качвате или изривате) файловете си на сървъра, се налага да изберете от горното меню View, като посочите Open FTP site in Windows Explorer.