1. Необходимите проценти процесорно време за избрания брой процесорни ядра можете да определите лесно като отворите страница: Virtual machines / vashia-sait / Overview / CPU Usage.

Препоръчителната стойност е на около две/трети от височината на пиковете. Имайте пред вид, че ако изберете ниска стойност това няма да намали използвания процесорен ресурс веднага, тъй като свободният ресурс се разпределя между виртуалните машини. В моменти на натоварване на всички машини обаче, което обикновено е по едно и също време, вашата виртуална машина ще може да използва само запазения ресурс и е възможно при визуализацията на сайта да настъпят проблеми. Препоръка за избор на броя ядра можете да намерите на адрес: host.bg/bg/info/Procesorno-vreme

2. Размерът на диковото пространство се определя от конзолата на виртуалната машина. Можете да влезете в конзолата по един от двата начина:

2.1. По пътеката Virtual machines / vashia-sait / Overview / Console. За целта трябва да имате инсталирана JVM (Java Virtual Machine) на вашия компютър.

или

2.2. Като използвате терминална програма и се логнете на вашата машина с командата:

ssh root@vashia-sait

Паролата за достъп можете да научите като кликнете на линк: „Password“ в страницата на вашата виртуална машина в контролния панел на облачната услуга: cloud.host.bg / Virtual machines / vashia-sait.

След като се логнете в конзолата, изпълнете командата: df -h

root@vashia-sait:~# df -h
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1             9.9G  6.4G  3.1G  68% /
tmpfs                 501M     0  501M   0% /lib/init/rw
udev                  497M  112K  496M   1% /dev
tmpfs                 501M     0  501M   0% /dev/shm

Първият ред дава свободното дисково пространство – в конкретния случай това са 3.1 GB

3. Необходимият размер на RAM паметта се определя опитно. Намалете размера, докато не се появят проблеми в поведението на сайта. Трябва да се проверява в натовареното за конкретния сайт време.