Заедно с регистрацията на всеки домейн вие се съгласявате с Общите условия на съответните регистратори. За глобалните домейни (.COM, .NET и т. н.) това е организацията ICANN. EU домейните се издават от некомерсиалната организация EURID, BG домейните се регистрират отRegister.bg и т. н. За всички доставчици предоставянето на коректна информация за идентифициране на регистранта е задължително условие за абонамент за домейн име.

От контролния панел на Host.bg можете да променяте тези данни, ако се налага да бъдат актуализирани. Ако ги направите неверни обаче, регистраторът може да преустанови услугата в случай на проверка.

Ако не желаете данните за контакт с вас да се появяват в публичния Whois регистър можете да регистрирате своя домейн анонимно. За целта трябва да използвате функцията Анонимна регистрация, която струва 6 лв. на година. Не всички регистратори предлагат анонимна регистрация. За тези домейни, за които услугата е налична, в падащото меню за избор на период на абонамента се появява чекбокс за активиране на анонимността.

При избор на анонимна регистрация – данните за контакт се заменят със служебна информация. Така се предотвратява публикуването на вашите данни в Whois справочника и неговите копия.

! Имайте предвид, че Анонимната регистрация не запазва анонимността ви в случай на запитване от регистратора или от административните органи у нас.