*HOST (*4678)
денонощно
 
 
 
уеб хостинг ПРОФЕСИОНАЛЕН ХОСТИНГ И ПОДДРЪЖКА
Професионален хостинг и поддръжка
Разбирането за уеб хостинг в Host.bg е съчетание от високи технологии, хардуер, свързаност, сигурност, резервираност, гъвкави решения и 24 часова техническа помощ с реакция до 15 мин. при всякакви запитвания.
 
Информация за фирмата

Host.bg започва да предлага хостинг услуги през 2004 г. Компанията бързо се налага като лидер на българския пазар заради повишеното внимание, което отделя и инвестициите, които прави в надеждността на услугите и техническата поддръжка. Още при своето създаване Host.bg избира самостоятелен път на развитие и започва да разработва своя версия на софтуера за предоставяне на хостинг услуги. През годините това многократно дава възможност за бързо и максимално полезно посрещане на нуждите на клиентите и на предизвикателствата на пазара у нас.

Стартът:
Фирмата е регистирана през 2003 г., а в началото на следващата година привлича първия си клиент. През следващите няколко години неотменно е хостинг доставчикът с най-бърз растеж в България.
№1 на BG сайт 2004:
В годината на стартa на своята търговска дейност фирмата участва в "BG сайт на годината" и печели №1 място в категория електронни услуги. Оценката е за функционалност на сайта и представяне на онлайн бизнес.
№1 на Уеб фестивала в Албена 2005:
През 2005 година www.host.bg участва на Уеб фестивала в Албена и печели №1 място в категория електронни услуги.
№1 Хостинг Компания:
През 2005 година Host.bg успява да прехвърли по брой клиенти останалите хостинг доставчици в страната и се налага като №1 Хостинг компания в България.
Придобиване на bulhosting.com:
През същата година Host.bg придобива третата по големина хостинг компания у нас - bulhosting.com.
Част от дигиталната медия НетИнфо:
През 2007 година НетИнфо придобива дял от host.bg (Хостинг ЕООД) и компанията става част от най-голямата дигитална медия в България: www.abv.bg, www.netinfo.bg, www.gbg.bg, www.vbox7.com и много други.
Оторизиран риселър за Google Adwords за България:
През 2008 година Host.bg подписва договор с Google Adwords и става първият оторизиран риселър на Google Adwords в България.
Първи риселър на домейн имена в областта .BG:
През 2010 година, Host.bg става първият риселър на Регистъра на домейн имена в областта .BG и подобласите – Register.bg, а от 2011 година започва предлага регистрация на домейни, изписани на кирилица.
Част от SuperHosting.BG :
В началото на 2017 г., Host.bg стана част от най-голямата хостинг компания в България - SuperHosting.BG. С това предстоят редица подобрения в услугите, предоставяни от Host.bg.